2018/03/03 Szombat

Mászóóra kezdőknek

Kategória: Hírek/Újdonságok     Megosztás a facebookon


Nem jártál még mászóteremben, de kipróbálnád a mászást?

Szeretnél már az első mászás során magabiztos tudással távozni?

Motiválna, ha hozzád hasonlóan kezdő mászókkal ismerkedhetnél meg az órán?


Korábban másztál már, de szükségesnek érzed az ismeretek felfrissítését?

Akkor ezt az órát neked találtuk ki!

Természetesen a mászósport űzésében is vannak szabályok, melyek betartása feltételenül fontos a biztonság érdekében. Eszközöket kell használni társbiztosításhoz, mely elsőre sokaknak elriasztó lehet. A magabiztos mászótermi fellépés és tudás érdekében hirdetjük meg kezdőknek szóló mászóóráinkat. Fontos néhány mászástechnikai ismeret elsajátítása is ahhoz, hogy hosszan tudd élvezni a mászást. Gyakori, hogy kizárólag az alkarból, vagy bicepszből kivitelezett a mászás, emiatt hamar elfárad a kéz. Ennek ellensúlyozására ismertetünk meg technikákat a foglalkozás alatt. Keddi időpontban 4, csütörtöki időpontban 6 fős csoportban bonyolítjuk a foglalkozást, másfél óra időtartamba. Szeretnénk az órán minden hasznos információt, tapasztalatot átadni nektek és folyamatos szakemberi jelenlét mellett tudjátok kipróbálni magatokat.

Bemutatjuk a mászótermet, a különböző mászási stílusokat. Az eszközök elméleti ismerete mellett a gyakorlatban is kipróbájátok használatukat. Mint minden területen, nálunk is igaz, hogy a gyakorlat teszi a mestert. A mászás nem hasonlítható más sporthoz, gyakran olyan izomcsoportokat használtok, amihez nincs hozzászokva a szervezet, hiába sportolsz mást. Ezt meg kell tapasztalni és az első alkalom után már tudni, érezni fogod, hogy akarsz -e jönni legközebb is. :)
Célunk ezzel az óratípussal, hogy egy olyan biztos alap tudást tudjunk átadni számodra, amivel aztán a világ bármely pontján magabiztosan tudsz mászótermeket felkeresni. Persze bízunk abban is, hogy a mászóórát követően ismét találkozunk a teremben és akár egy kezdő mászóedzés során, akár csak egyéni mászással tudod fejleszteni erőnlétedet, tudásodat.
Minden órán azonos tematika alapján haladunk. 

Az órán való részvételről névre szóló elismervényt állítunk ki. Ez egyfajta visszaigazolás számodra, de fontos szerepe van akkor, ha szeretnél hozzánk mászóedzésre jönni, mert ezt kérni fogjuk. 

A foglalkozás időtartama: 1,5 óra
Ha marad még erő a kezedben óra végére, akkor lehetőséget biztosítunk a foglalkozást követően zárásig az ingyenes teremhasználatra.  Így nyugodtan tudsz még gyakorolni.


Életkori korlát nincs, viszont 14 éven aluli gyermekek csak hozzátartozóval/kísérővel együtt vehetnek részt a foglalkozáson. A kezdő mászóórák nem edzésnek minősülnek, értékes információkat adunk át, melyek segítenek a jövőben a mászás gyakorlásában, továbbfejlesztésében.
Részvételi díj: 2.000,- / fő

Előzetes bejelentkezés szükséges! Az órákon a minimum létszám: 2 fő. (Ez alatt a foglalkozás elmarad, kérjük ilyenkor válassz másik szabad időpontot.) A foglalkozás időpontokat a SignUp online bejelentkező felületén előre meghirdetjük, mely ezen a linken érhető el:
Időpont foglalás

Nagy számú érdeklődés esetén további időpontokat hirdetünk meg az online bejelentkező oldalon.
Ha nem éred el online bejelentkező felületünket, nyugodtan jelezz elérhetőségeink bármelyikén és lefoglaljuk neked az időpontot!
- Facebook: Ibex Sport Falmászás csoportba üzenet
- Email-ben: ibex@ibexsport.hu
- Telefonon: +3620/ 221-66-30 (elérhető nyitvatartási időben)
- Személyesen mászótermünkben


Az órára kérjük, hogy váltőcipőt hozzál magaddal. Kényelmes, sportos ruházatot válassz, nem kell vastagon öltözni, de a pihenő időkre egy vékony hosszú ujjú felsőt célszerű bekészíteni a táskába. A részvételi díj tartalmazza a mászóeszközöket -kivéve mászócipő-, illetve magnéziaport.

 

Partnereink

© 2019 Ibex Sport Falmászás